И то је математика

И то је математика
Марка: ЗУНС Београд
Шифра производа: књига
Расположивост: У магацину
Цена: 300.00 rsd

Књига је намењена старијим основцима и млађим средњошколцима, али верујемо да ће својим занимљивим садржајем привући пажњу и оних који нису ученици, али воле математику или ће је тек заволети. Сврха јој је да покаже да је математика од свог настанка била, и заувек остала везана за човека, његове потребе и његова размишљања. Осим тога, она треба да покаже и да математика није само сувопарна и апстрактна наука, већ да се без ње не може, да је и занимљива, применљива и примамљива.
У овој књизи се анализирају проблеми, задаци, теореме, анегдоте и ставови великана математичке мисли: Питагоре, Еуклида, Архимеда, Декарта, Паскала, Њутна, Ојлера, Гауса, Михаила Петровића и других. Допринос који су ти сјајни математичари дали развоју и усавршавању математике толико је велики да је потребно и корисно да младе генерације стално изучавају њихова дела и проналаске.
Ова књига, поред осталог, садржи и разноврсне конструктивне задатке, шаховско-математичке занимљивости које се односе на шаховску таблу, њено разлагање, слагање, размештање и кретање фигура на њој, игре за два играча, у којима један од њих, ако зна да пронађе одговарајућу стратегију, може сигурно победити, итд.  

Напиши коментар

Ваше име:


Ваш коментар: Запазите: HTML се не преводи!

Оцена: Лоше           Добро

Унесите код у бокс испод:Powered By OpenCart
Архимедесова интернет књижара © 2021