Одабрана поглавља теорије бројева

Одабрана поглавља теорије бројева
Одабрана поглавља теорије бројева Одабрана поглавља теорије бројева
Марка: МД "Архимедес"
Шифра производа: књига
Расположивост: У магацину
Цена: 300.00 rsd

У овој књизи обрађена су нека одабрана поглавља теорије бројева, као што су: дељивост бројева, линеарне Диофантове једначине и конгруенције по модулу. У додатку је дат кратак осврт на решавање скуповних једначина (нестандардни задаци).
Свако поглавље садржи велики број решених задатака, као и задатака за вежбу, укупно око 300 задатака.
Књига је намењена првенствено средњошколцима, али и ученицима старијих разреда основне школе (за додатну наставу), наставницима математике и свим другим љубитељима математике.

Ова књига је намењена широком кругу читалаца, од ученика основне и средње школе, до наставника математике који реализују додатну наставу.
Састоји се од седам поглавља од којих прва четири могу да прате и ученици основне школе. Већи део књиге подесан је за употребу у редовној настави. У сваком поглављу дат је велики број решених примера, као и известан број задатака за вежбу, укупно око 300 задатака.
У књизи су обрађени нека важнија поглавља теорије бројева (дељивост бројева, линеарне Диофантове једначине, конгруенције по модулу), тако што су ти садржаји посматрани из угла решавања формула (једначина). Напомињемо да је учињен покушај да се систематизују алгоритми за решавање неких „необичних" формула, што је значајно и у методичком погледу.
И додатак, седма глава, бави се решавањем нестандардних задатака, премда не у теорији бројева. Дат је кратак осврт на решавање скуповних једначина, које, с обзиром да нису заступљене у програмима средњих школа, можемо сматрати „необичним" формулама. Приступ је и овде крајње једноставан, па је стога погодан за примену већ у старијим разредима основне школе.
Рукопис ове књиге прочитали су др Зоран Каделбург, редовни професор Математичког факултета у Београду и Жарко Јовић, професор - уредник у Заводу за издавање уџбеника Србије. Њихове примедбе допринеле су побољшању квалитета текста. Квалитету графичке обраде допринеле су колеге мр Мићо Милетић и Драгана Стошић-Миљковић. Савети и корекције професора Богољуба Маринковића, уредника ове књиге, такође су допринели квалитету књиге. Свима им се искрено захваљујем.

Мр Еуген Ведрал, професор  

Напиши коментар

Ваше име:


Ваш коментар: Запазите: HTML се не преводи!

Оцена: Лоше           Добро

Унесите код у бокс испод:Powered By OpenCart
Архимедесова интернет књижара © 2019