Елементи топологије

Елементи топологије
Елементи топологије Елементи топологије
Марка: МД "Архимедес"
Шифра производа: књига
Расположивост: У магацину
Цена: 100.00 rsd

Овај материјал (који је још увек у радној верзији) представља покушај да се на популаран начин (првенствено преко занимљивих задатака) упознају нека основна питања (појмови и чињенице) која су повезана са топологијом: графови, уникурзалност, лавиринти, бојење карата, поједине интересантне површи и др. Тиме се тек закорачује у топологију - математичку дисциплину за чије је разумевање неопходно познавање многих сложених питања из математике. У та питања не можемо улазити. Нећемо чак ни покушавати да потпуније одговоримо чиме се све бави топологија. Наш циљ је много скромнији: да размотримо неке чињенице у вези са већ поменутим питањима и да покажемо да се многе од њих могу искористити при решавању низа интересантних задатака.
У првом делу (I) дати су основни појмови о графовина (мрежама). У другом делу (II) поново се (на почетку) говори о графовима, али шире и потпуније, а затим се излажу и остала поменута питања.
Материјал је намењен ученицима основне школе (први део првенствено ученицима V разреда), као и ученицима средњих школа. Део о површима (стр.16-24) углавном је за ученике VIII раз. ОШ и средњошколце.

Уредник: Богољуб Маринковић  

Напиши коментар

Ваше име:


Ваш коментар: Запазите: HTML се не преводи!

Оцена: Лоше           Добро

Унесите код у бокс испод:Powered By OpenCart
Архимедесова интернет књижара © 2021