Математика у Невену

Математика у Невену
Математика у Невену Математика у Невену
Шифра производа: књига
Расположивост: У магацину
Цена: 200.00 rsd

МАТЕМАТИКА У "НЕВЕНУ" Јована Јовановића Змаја.

Ова невелика књига настала је из предавања “Математика у “Невену” чика Јове Змаја”, које је аутор одржао на XИИИ “Архимедесовом” републичком семинару за наставнике математике (о раду са младим математичарима) у јануару 1997. године.

Предавање је одржано са жељом да се наставницима и професорима математике осветле њима недовољно познате чињенице из наше културно-просветне историје друге половине XИX века. Инспирисано је иницијативом из брошуре “Осам векова математике у српском народу” (Програм истраживања) професора др Драгана Трифуновића.

Међу 374 појединачне теме и више монографија, које је професор, преко Клуба младих математичара “Архимедес”, понудио српској стручној јавности за дугорочно, систематско истраживање математичке науке и математичког образовања код Срба, је и тема “Математика у “Невену” Јове Јовановића Змаја”. Она свакако није од најважнијих из тог пописа, али изазива пажњу, јер песника сагледава из необичног угла, а историји матема-тичког описмењавања нашег народа додаје данас мање познате детаље.

Намењена је првенствено учитељима и наставницима математике у основним и средњим школама (као приручник у додатној настави математике и ваннаставним активностима), ученицима-љубитељима математике, студентима учитељских факултета, као и свим заинтересованим за историју математичког образовања у Србији.

Аутор: Аница Тарана

 
 

Напиши коментар

Ваше име:


Ваш коментар: Запазите: HTML се не преводи!

Оцена: Лоше           Добро

Унесите код у бокс испод:Powered By OpenCart
Архимедесова интернет књижара © 2021